HÅLLBARA HUSFASADER

Vi hjälper till att skapa hållbara husfasader med långa underhållsintervaller för putsade hus och hus i betong.

Det krävs kunskap för att skapa hållbara husfasader med långa renoveringsintervall.Det gör vi genom att ge rådgivning inför målning/ommålning. Vi besöker fastigheten och gör en bedömning av vad som behöver göras och hur. Dokumentationen kring detta kallar vi behandlingsförslag. Behandlingsförslaget innehåller utgångsläge, skador, tidigare färgskikt, tidigare lagningar, ålder på fastigheten och förslag på åtgärder. Vi kan också lämna rekommendationer på hantverkare och återförsäljare av material.

Behandlingsförslaget kan användas som underlag vid offertförfrågan till hantverkare (om man inte vill göra jobbet själv) eller som arbetsanvisning för eget arbete. Vi har kontakter inom hela kedjan; analyser, hantverkare, återförsäljare. Det krävs kunskap för att skapa hållbara husfasader!

I första hand utgår vi från Göteborgsområdet, men om fastigheten finns på annan ort, så kan vi alltid hjälpa till med att hitta bra rådgivare på plats, eller planera in det i vårt arbetsschema så kommer vi dit!

Silikatfärg till putsade husfasader och betonghus

Vi rekommenderar i första hand silikatfärg till putsade hus och betonghus. Varför det? Jo, silikatfärg är en färg som binder fysiskt till puts och betong, materialen passar ihop. I puts och betong finns naturligt mycket fukt, som behöver möjligheter att kunna vandra ut. Med rätt färg, silikatfärg, så får man en diffusionöppen lösning. Man brukar säga att färgen ”andas”. Det gör att färgen inte flagnar när den åldras, den slits med väder och vind. Men den har fler bra egenskaper; den bleks inte och den gulnar inte. Dessutom har den ett pH-värde som försvårar för alger och mossor att trivas!

Silikatfärg är också ett väl beprövat material, patentet för silikatfärgen är från 1878, och det finns faktiskt referenser från slutet av 1800-talet kvar! Vilken typ av silikatlösning som blir aktuell på just ditt hus, avgörs av de förutsättningar som finns. Därför är det viktigt att dokumentera utgångsläge, skador, tidigare färgskikt, lagningar och husets ålder.

Därför ser vi ett behov av vår rådgivning till alla med putsade hus eller betonghus!

Välkommen att kontakta oss!